Jocurile educative si timpul petrecut in familie

Timpul petrecut în familie este cel mai important factor în ecuația fericirii copiilor noștri. Acesta poate ajuta la consolidarea relațiilor cu membrii familiei dar cu siguranță are și un impact major în procesul de educare și formare al copilului. Trăim într-o perioadă în care . . .avem acces nelimitat la informație și dispunem de o varietate de metode prin care putem să învățăm, interacționăm cu cei mici, prin joc.

Vă vom prezenta o listă cu jocuri educative la mare căutare de mămici și preferate de cei mici.

  1.  Jocuri de lemn – Jocurile de lemn sunt atracția principala a părinților care pășesc pragul magazinului nostru. Fie că este vorba de reînnoirea „garderobei” celui mic, sau pentru achiziția unui cadou, jocurile de lemn sunt întotdeauna alegerea perfectă când cauți să îmbini activitățile petrecute în familie cu învățarea și educarea prichindelului tău. Acestea vin sub o varietate de forme de la puzzle-uri cu bumbi în care cel mic învață legumele, fructele, animalele de fermă sau cele salbatice, până la trenulete de lemn, numărătoare și casete educative magnetice.
  2. Jocuri de construcție -Acestea stimulează imaginația și creativitatea celor mici prin multitudinea de forme și modalități de asamblare. Dacă ai un prichindel meticulos căruia îi place să asambleze și să construiască acest tip de jocuri sunt ideale pentru petrecerea timpului în familie, dezvoltarea atenției, a concentrării, a dexterității, îndemânării și inteligenței.
  3. Jocuri creative – tip Button Idea – Relativ nou pe piața românească, acest tip de joc mozaic îi deprinde pe cei mici despre noțiunile despre forme și culori, le solicită gândirea creativă și îmbunătățește abilitățile motorii fine ale mâinii. Jocul cu butoni vine în dotare cu planșe multicolore cu diverse imagini pe care trebuie să potrivești butoni de toate culorile. Este distractiv de jucat în familie, oferind posibilăți variate de asamblare. Un alt tip de joc creativ este nisipul modelabil sau nisipul kinetic cum este cunoscut de majoritatea. Acesta este de diferite culori (mov, verde, albastru, portocaliu, roz, galben, maro), cu forme de modelat dar și cu spatule ajutătoare. Dacă vă faceți griji pentru covorul din sufragerie, noi vă liniștim spunându-vă că setul conține și tăvită gonflabilă pentru protejarea suprafeței de joacă a celui mic.
  4. Jocuri de societate – Fie că este vorba de Jenga Tetris, Wobbly Worms, Snakes and Ladders, sau banalele cărți de joc, la GascaDeJucării încercăm să ne canalizăm atenția pe astfel de jocuri la mare căutare de către cei pasionați de toate vârstele. Acestea funcționează după reguli precise care trebuie respectate de cei minim 2 jucători. În jocurile de societate atenția este canalizată în primul rând pe interacțiunea umană, socializarea dintre jucători, acest lucru situându-le în topul celor mai căutate jocuri de familie.
  5. Jocuri de memorie și inteligență – Au rolul de a stimula gândirea. O memorie eficientă și antrenată are capacitatea de a reține o perioadă îndelungată de timp informații proaspete și folositoare. Clasicul șah, cunoscut în toată lumea, este cel mai popular joc ce se poate juca acasă, de către persoane de toate vâstele. Dacă cautați un joc care sa nu-l plictisească nici pe bunicu` dar nici pe cel mic, atunci șah-ul va fi pe placul amândurora. În categia jocurilor de memorie și inteligență își fac simțită prezența cu brio și cuburile rubik, care au un rol antistres, putând fi folosite in orice situație și în orice împrejurare, de către persoane de toate vârstele de la copii, adolescenți, până la adulți, bătrâni.
  6. Puzzle-uri – Cu toții cunoștem ce este un puzzle și cel puțin o dată în viață am constuit unul. De la cele mai simple, cu doar câteva piese, pană la cele mai dificile, puzze-urile antrenează creativitatea, imaginația dar și răbdarea jucătorilor. La GascaDeJucării puteți găsi o varietate de puzzle-uri de la cele de lemn, carton, 3D, din spumă, până la cele magnetice sau puzzle-ri în limba engleză.
  7. Jocuri interactive – Socializarea celor mici este primordială în procesul de dezvoltare și educare a acestora. Dacă adulții au nevoie de un subiect comun sau un mediu prielnic pentru a lega interacțiuni, copiii nu au astfel de bariere, comunicând și relaționând  cu orice prilej. În ajutorul acestora venim noi, cu variate jocuri interactive atât pentru băieței dar și pentru fetițe. De la mașinute simple, metalice sau cu radio-comanda, supereroi și personaje de poveste, până la păpuși de diverse forme și mărimi, seturi de frumusețe, bucătării și accesorii, la noi puteti găsi o gamă variată de produse la prețuri accesibile tuturor.

Sperăm că v-am răspuns întrebărilor adresate de-a lungul timpului despre jocurile educative și pe final, lansăm și noi o întrebare:

Ce jocuri educative preferă prichindeii vostri?

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.